Ny bog: Billedfortælleren Svend Otto S.

Skrevet af 

Billedfortælleren Svend Otto S. af Annette Wiborg

IMAG1057Et pragtværk af tegneren og illustratoren Svend Otto S.', som ville være fyldt 100 år i 2016. I den anledning har hans døtre samlet og udvalgt tegninger og tekster fra et helt liv ved tegnebordet - fra illustrationer til litterære klassikere af Kafka og Dickens til hans prisbelønnede eventyrillustrationer til HC Andersen, Grimm og mange andre børne- og billedbøger. Bogen indeholder desuden bidrag af Søren Vinterberg, Christian Kaaber og Kirsten Bystrup, som sætter hans produktion i perspektiv. Bogen blev fejret med en udstilling i Rundetaarn i maj 2016.
 
Redaktion: Annette Wiborg og Kristin Wiborg
Udgivet: 2016
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 247, ill.
IMAG1058
  • Deadline Press
  • Annette Wiborg

    Jeg arbejder som journalist, redaktør, forfatter og oversætter. Skriver artikler til fagblade og magasiner, redigerer pædagogisk og psykologisk faglitteratur og antologier og oversætter fag- og skønlitteratur fra svensk og norsk, som er mit 2.modersmål.


    Senest har jeg i samarbejde med mine to søstre stået bag den aktuelle udstilling "To tegnere - To tider" med værker af min far, tegneren og illustratoren Svend Otto S. og børnebogsillustratoren Rasmus Bregnhøi i Roskilde Kunstforening, Palæfløjen, august-sept. 2017. Sidste år stod jeg bag udgivelsen af værket ”Billedfortælleren Svend Otto S.”, Gyldendal, igen i samarbejde med mine søstre og udstillingen ”Eventyr og virkelighed” i Rundetaarn, maj 2016 i anledning af 100 året for hans fødsel.

    Som journalist arbejder jeg primært med sundhed, pædagogik og læring inden for 0-18 års området, men arbejder også som ekstern forlagsredaktør og oversætter fra svensk og norsk.

    Jeg er oprindeligt uddannet fra Roskilde Tidende og var i en årrække engageret i etableringen af alternative medier, som dagbladet Vejle Avis (kollektiv Cavlingprismodtager i 1974) og avisen KØBENHAVN, som jeg grundlagde i 1975 sammen med nu afdøde journalist Lars Møller. Etablerede senere Københavns Bogforlag (1979-1987). Fra 1988-1996 var jeg pædagogisk medarbejder på BUPLs fagblad, Børn & Unge. Siden 1996 har jeg arbejdet som selvstændig freelancer for bl.a. Kommuneforlaget A/S, Friluftsrådet, Frydenlund, Gyldendal, Helse, KL, BUPL, Danmarks Lærerforening, Danske Erhvervsskoler, Missionen blandt Hjemløse og Frederikssund Klubberne. Jeg har desuden undervist som timelærer i journalistik og sprog på UCSJ i Sorø og Fotoskolen Fatamorgana.